Adventsstjerner

Det har for lengst blitt høst. Det er bare å akseptere det, sommeren er over. Kulden begynner å krype inn, frosten er her, og vinteren er på vei. Selv om vi skal stille klokka en liten time mot sommeren på søndag, er det mørket som dominerer i tiden fremover. Men, det er bare litt over en måned til 1. søndag i advent og vi her oppe i Norden må nå omgi oss med en annen type lys for å holde oss glade.

Betlehem Adventsstjerne Messing

Advent er en kristen høytid som markerer forberedelsen til juletiden. Første søndag i advent er første dag i kirkeåret, og i 2015 er det den 29. november som innleder adventstiden. Det er vanlig å markere dette med å henge opp en adventsstjerne i vinduet i norske hjem, både om du er kristen eller ei. Adventsstjernen symboliserer for mange Betlehemsstjernen (Julestjernen) som i følge historien sier at en spesiell stjerne skulle ha vist seg på himmelen ved Jesu fødsel, som symbol på den ekstraordinære hendelsen som fant sted og som en veiviser til stallen hvor han ble født.

Skikken med adventsstjerner ble vanlig i Tyskland på slutten av 1800-tallet. På den tiden ble adventsstjernen laget av papir som ble festet utenpå oljelamper som ble hengt i vinduene. Det var gjerne barna som laget disse stjernene. Skikken kom trolig til Norge via Sverige, men det var først på 1950-tallet at adventsstjernene ble virkelig populære i Norge. På den tiden var oljelampene hos folk flest for lengst erstattet med elektriske lyspærer. Elektrisk lys gjorde det mulig å ha adventsstjernene lysende i vinduene hele tiden. De var laget av pergamentpapir på et ståltrådskjelett med ei lita pære inni. På 1970-tallet ble det populært med mer «husflidspregete» stjerner av spon, enten trehvite eller rødbeiset, og noen var formet som snøkrystaller.

Stjernene er like populære i dag og du har nå et utall ulike stiler, former og materialer å velge mellom. De tradisjonelle papirstjernene finnes i alle tenkelige størrelser og farger, du får utsøkte stjerner i glass, vakre stjerner i metall, i treverk eller ulike plasttyper. Det er bare å velge og vrake. Og om du ikke kan eller vil henge de i vinduet, så får du de på fot også. Her er et lite utvalg av adventsstjerner du finner i vår nettbutikk.


Herstal_40042015044

Herstal Seraphina Bordstjerne

Seraphina er en litt annerledes adventsstjerne for deg som liker det enkle, men dekorative. Stjernen har todimensjonalt design med to plater hvitlakkert metall som speiler hverandre. Motivet er av tre stjerner og sokkelen i midten har krom utførelse. Om du velger å plassere den opp mot en vegg vil du få en vakker skyggeeffekt. Siden pæren blir en del av designet, anbefaler vi å bruke en dekorativ en.

Seraphina har en høyde på 23,2 cm og en dybde på 26,4 cm. Strømkabelen er 2,5 meter lang og i hvit PVC med bryter. Anvender 1x maks 25W E14 pære (medfølger ikke).


Herstal_40042015019

Herstal Adriana Adventsstjerne Hvitt Treverk

Hvitt slår jo aldri feil når det kommer til julepynt og også denne stjernen ikler seg vinterens farge.

Adriana fra Herstal er en meget vakker adventsstjerne. Stjernen er satt sammen av plater av treverk med små, dekorative stjerneformede hull hvor lyser skinner vakkert ut. Treverket er malt i en kledelig hvitfarge.

Stjernen har en høyde på 40 cm og en bredde på 42 cm. Strømkabelen er 2 meter lang. Anvender 1x E14 pære (medfølger ikke).


Konstsmide_3550-010TR

Metallstjerne LED Stående Kobber 10 Lys

Om du heller vil ha en stående stjerne, må dette være sesongens desidert tøffeste.

Konstsmide står bak denne svært lekre adventsstjernen på fot. Metallstjernen i kobber har 10 integrerte LED lyskilder og er en meget stilfull og dekorativ stjerne med lekre detaljer og et røft, industrielt uttrykk.

Stjernen har en bredde på 30 cm og en høyde på 54 cm. Strømkabelen er 1,7 m lang og har strømbryter. Anvender 10 stk. integrerte LED pærer.


 

StarT_232-22

Shark II Papirstjerne på fot

Shark II er en meget tidsriktig papirstjerne i sort fra Star Trading.

Stjernen har et estetisk vakkert mønster med små utskjærte trekanter satt sammen til sekskantede stjerner. Foten er i sort og du finner den også som hengende stjerne.

Stjernen har en bredde på 45 cm, en høyde på 72 cm og en dybde på 14 cm. Strømkabelen er 1,8 meter lang med strømbryter. Anvender 1 stk. E14 pære.


StarT_236-71

Antique Papirstjerne Sølv 60 cm

Om du liker mye mønster og stas, er serien Antique et populært valg.

Antique papirstjerne i sølv utførelse fra Star Trading. Stjernen har små hull i spiralmønster og detaljer i blank sølv på en matt sølvgrå base. En veldig vakker adventsstjerne!

Stjernen har en diameter på 60 cm og en dybde på 15,5 cm. Strømkabelen er 3,5 meter lang. Anvender 1 stk. maks 25W E14 pære.


StarT_231-44

CF Collection Skimra Papirstjerne

Hvem har sagt at en pappstjerne ikke kan se eksklusiv ut?

Det er mange som liker de tradisjonelle pappstjernene og om du er en av dem vil vi gjerne få anbefale Skimra Stjerne i CF Collection-serien fra Star Trading. Skimra kommer med syv armer i en nydelig grå- og sølvfarge, et barokk-inspirert mønster med flere små dekorative hull som lyset skinner vakkert ut av. Den har også en liten krystall på den nederste armen.

Stjernen har en bredde på 70 cm, en høyde på 85 cm og en strømkabel som er 3,5 meter lang. Anvender 1 stk. maks 25W E14 pære.


Konstsmide_2984-280

Papirstjerne Hvit/Gull/Brun 78 cm

Dekorativ adventsstjerne i papir fra Konstsmide. Stjernen har et vakkert mønster i hvitt, gull og brunt som gir den en fin dybde.

Brun er kanskje ikke den fargen vi vanligvis assosierer med jul, men denne stjernen har en meget vellykket kombinasjon av farger og mønster.

Stjernen har en bredde på 78 cm og en høyde på 78 cm. Strømkabelen er 5 m lang med strømbryter. Anvender 1 stk. E14 pære.


 

Kilder: wikipedia - aktivioslo.no

Comments