Årets farge 2019

De analyserer trender i alt fra klesmote, film, sosiale medier, reiseliv, sport, design, arkitektur, teknologi og kunst. Ut ifra alt dette peker det seg altså ut en farge som skinner vakrere enn de andre. Det er mange som har en mening om hvilken og ingen av dem er helt enige i år heller—vi har tittet på hva noen av ekspertene har kåret som årets farge 2019 og gir deg tre av dem.

Stikkord som er felles for aktørene i år er liv, optimisme, ro og grønn livsstil—ikke så langt unna i fjor der altså. I den urolige verden som vi lever i er det viktig å omgi seg med farger som symboliserer både ro og hvile, men også optimisme og varme. Vi skal nyte, roe ned og slappe av, men også se fremover med et positivt blikk og ta grep. Det er bare en klode vi har å dele på, og med alt fokus som er på miljø er det bare naturlig at dette også speiles i årets farge.

Fremhevet bilde er av Frandsen Kobe Pendel

Les også: Årets farge 2018 ~ Årets farge 2017 ~ Årets farge 2016 ~ Årets farge 2015

 

Fargerike

Naturlige farger er mer og mer synlige i trendbildet. Det rolige og balanserte står fortsatt i fokus, og for 2019 har Fargerike kåret grønt som Årets Farge.

I 2018 var Årets Farge blå, så kanskje var veien kort til kåringen av Årets Farge 2019 som er grønn. Både blått og grønt springer ut i fra noe som er større enn oss selv – himmelen over oss og naturen rundt oss. Begge fargene har en ro over seg, noe vi trenger i en hektisk hverdag. Grønt signaliserer også liv, positivitet, håp og forventning. Kanskje vil det å invitere naturen inn i form av farger, planter og tekstiler, bidra til en sterkere tilknytning til økosystemet og en grønnere livsstil?

To hovedtrender har vært å roe ned, trekke seg litt tilbake og ikke minst å oppdage hvor dyrebar naturen er. Av alle farger som var oppe til diskusjon, så vant grønt overlegent. Skogen gir oss ro, mulighet til å samle tankene i en ellers stressende hverdag, og de vakre grønne nyansene hentet rett fra naturen, blir med oss inn i hjemmet i 2019. /… fargerike.no

Av de tre vi viser frem syns vi at Fargerike er den som treffer best på hvilken farge som blir mest populær her hjemme i Norge. De har kommet med et nytt fargekart bestående av 12 ulike grønne nyanser og 6 fargetrender, med Sølvgrønn som selve frontfargen.

 

Nordsjö

Spiced Honey er årets farge 2019 fra Nordsjö. Denne varme, gyllenbrune fargen ble valgt for å reflektere en ny strømning av positivitet og optimisme – og et ønske om å slippe lyset inn.

Spiced Honey er utrolig allsidig, og kan settes sammen med ulike farger for å skape en rekke ulike stiler, uavhengig av hvilken atmosfære du vil skape hjemme hos deg – beroligende, harmonisk, koselig og livlig.

Med sin elegante, gylne tone gir Spiced Honey et anstrøk av varme til rommet. Det at årets farge 2019 fra Nordsjö er så fleksibel, gjør at den fungerer godt med en rekke ulike nyanser, fra nøytrale jordfarger til klare, friske farger – slik at du kan skape en atmosfære som passer til stilen din.

Spiced Honey kan kombineres med myke pasteller for å skape et harmonisk rom, med mettede røde og blågrønne farger for en beroligende atmosfære, eller med klare, kraftige farger for å skape et livlig miljø. /… nordsjo.no

 

Pantone

PANTONE 16-1546 Living Coral— An animating and life-affirming coral hue with a golden undertone that energizes and enlivens with a softer edge.

Vibrant, yet mellow PANTONE 16-1546 Living Coral embraces us with warmth and nourishment to provide comfort and buoyancy in our continually shifting environment.

In reaction to the onslaught of digital technology and social media increasingly embedding into daily life, we are seeking authentic and immersive experiences that enable connection and intimacy. Sociable and spirited, the engaging nature of PANTONE 16-1546 Living Coral welcomes and encourages lighthearted activity. Symbolizing our innate need for optimism and joyful pursuits, PANTONE 16-1546 Living Coral embodies our desire for playful expression.

Representing the fusion of modern life, PANTONE Living Coral is a nurturing color that appears in our natural surroundings and at the same time, displays a lively presence within social media.

PANTONE 16-1546 Living Coral emits the desired, familiar, and energizing aspects of color found in nature. In its glorious, yet unfortunately more elusive, display beneath the sea, this vivifying and effervescent color mesmerizes the eye and mind. Lying at the center of our naturally vivid and chromatic ecosystem, PANTONE Living Coral is evocative of how coral reefs provide shelter to a diverse kaleidoscope of color.  /… pantone.com

 

Comments