COCOON – be cocooned!

COCOON serien er en lampeserie med mange fordeler! De er trendy og moteriktig. Elastisk og robust. Dette er spennende og trendy lamper som holder lenge og er utrolig lett å rengjøre!

BeCocooned

COCOON – en håndgripelig lysopplevelse!

 

Cocoon-TeadoroEn liten larve skrev COCOON®s historie allerede for 5000 år siden:
Silkeormen, også kjent som Bombyx Mori, larven som produserer naturlig silke. Dens kokong er laget av en sammenhengende tråd som kan bli opp til hele 900 meter lang. For å produsere silke utfører silkeormen et tungt arbeide når den må vikle seg med opp til 300.000 runder for å produsere 250 gram silketråd. Hele 3000 kokonger vil være nødvendig for å produsere ca 1 kilo med silketråder.

Eglo har brukt nettopp denne metoden som modell for produksjonen av sin COCOON-serie. COCOON er designet på en helt unik måte med et helt spesielt materiale som er ekstremt spenstig og elastisk. Variasjonen av former tillater nesten uendelig med muligheter og bare himmelen er grensen i forhold til designernes kreativitet i denne serien.

Ved å følge prinsippet  “fra larve til sommerfugl” starter omstillingsprosessen fra å være en nøktern ramme til å bli en nydelig designet lampe. Det hele starter med veveprosessen. – I denne prosessen blir filamenter sprayet på en roterende ramme til den er dekket med det første laget. Så noen timer senere er kokongen klar for sitt andre steg i omstillingsprosessen – belegget. Til dette blir et spesielt belegg brukt på den vevde rammen og kombinert med filamenter som gjør at skjermen får en utrolig elastisk hud. Allerede nå er materialet fleksibelt nok til å tåle å bli eksponert for høye nivåer av belastning, men er allikevel i stand til å gjenvinne sin opprinnelige form. Til slutt, som kronen på verket, vil lampen få et spesielt lag med lakk som beskytter mot smuss og gjør at den veldig lett kan rengjøres med en våt klut.

 

I COCOON-serien fra Eglo finner vi tre flotte kolleksjoner:

 

Cocoon-PinnetiBiomorphic Abstraction beskriver kunstnerisk, abstrakte figurer som ser ut som for eksempel kråkeboller, kaktuser eller amøber. De organiske konstruksjonene består av buede linjer, men er også inspirert av ovale linjer. Disse lampene tilpasser seg perfekt til enhver levende atmosfære med sitt naturlige uttrykk og sine myke linjer.


Cocoon-TonnaraGeometrical Illumination er hjørnesteinene i universets mønster. De representerer det grunnleggende mønsteret av alle biologiske livsformer og alle tenkelige strukturer fra kjernen og opp til strukturen i spiral-galaksene. Lampene i denne serien er inspirert av geometriske former med sine buede linjer og konturer.


Cocoon-CalandraAvantgarde presenterer ny, banebrytende utvikling med innovative, flytende konturer og naturlige linjer. Gi din stue en futuristisk stil med lamper fra Avantgarde kolleksjonen!

 

Comments