En rød jul!

Da var vi kommet til vårt siste fargetips for julen, den fyrrige og romantiske rødfargen. Denne fargen er knyttet til så mangt deilig og skummelt, og er også den fargen som de fleste tenker på når vi snakker om jul. Vi snakker om røde lys, røde nisser, røde duker og så videre. Men vet du hvorfor vi forbinder akkurat denne fargen med jul?

Noe av skylden må legges på Coca Cola som nærmest har patent på julestemningen med sin bruk av den moderne, røde julenissen slik de fleste kjenner han i dag. Det var den svensk-amerikanske kunstneren Haddon Sundblom som skapte han i 1931 da han malte en rekke oljemalerier av julenissen til bruk i kampanjer for Coca Cola. Han var inspirert av legenden om St. Nicolai av Myra i Lille Asia, som var kjent for sin godhet mot barn og mennesker i nød. Sundblom brukte seg selv som modell for å perfeksjonere julenissen og valget av farger, rød drakt og hvitt skjegg, kom selvsagt av at brusfabrikken allerede hadde valgt disse fargene i promoteringen av Cola.

Men rødfargen var sentral i juletiden lenge før Coca Colas tid. Før Norge ble kristnet var jula en hedensk feiring knyttet til vintersolverv. Sola ble hilst velkommen med store etegilder, og for å blidgjøre de mørke maktene og få god vekst og grøde i det kommende året, måtte både dyr og mennesker ofres. I denne perioden var eplet et symbol på fruktbarhet. Da det etterhvert ble mulig å lage falske epler og da julepynt på 1800-tallet ble et salgsprodukt i stor skala ble nettopp disse, og senere glasskuler og julekuler, populære i alle hjem som hadde råd til slikt.

Her får du et lite utvalg av noen av våre heite, røde juleprodukter!


231-52Femkantet Pappstjerne Rød 150 cm

Some like it big!

Denne grandiose stjernen har en diameter på hele 150 cm og en dybde på 25 cm. Den har fem armer, en meget lekker rødfarge og kommer fra leverandøren Star Trading. Om du har store vinduer vil denne garantert kunne gi deg det omfanget du behøver!

Stjernen har en strømkabel på 5 meter og den anvender 1 stk. E27 pære.


231-45CF Collection Stråla Stjerne

Hvem har sagt at en pappstjerne ikke kan se eksklusiv ut?

Det er mange som liker de tradisjonelle pappstjernene og om du er en av dem vil vi gjerne få anbefale Stråla Stjerne i CF Collection-serien fra Star Trading. Stråla kommer med syv armer i en nydelig rødfarge, et barokk-inspirert mønster med flere små dekorative hull som lyset skinner vakkert ut av. Den har også en liten krystall på den nederste armen.

Stjernen har en bredde på 70 cm, en høyde på 85 cm og en strømkabel som er 3,5 meter lang. Anvender 1 stk. maks 25W E14 pære.


254-35Maja Adventsstake Rød

Sjarmerende stake med romantiske detaljer!

Dette er en tradisjonell adventsstake i rødlakkert tre fra Star Trading. Den har definerte kanter i hvitt og hvite rosetter som gir den et gammelmodig og patinert uttrykk. Rødfargen er også av det litt mørkere og dusere slaget som gjør den perfekt for deg som liker tradisjonell julepynt!

Staken har en bredde på 45 cm, en høyde på 45 cm og en dybde på 6 cm. Strømkabelen er 1,8 meter lang og har strømbryter. Anvender 7 stk. 3W E10 pærer.


632-01Carl Larssons Sundborn Flicka LED

En flott og sjarmerende LED lysestake som i stil og design er inspirert av Carl Larsson.

Carl Larsson var kunstmaler og tegner, og en av Sveriges mest populære kunstnere. Sundborn, byen der hans hjem ennå ligger i Dalarna i Sverige, var et av Sveriges mest omtalte hjem i sin tid. Star Trading har en serie med flere lysestaker inspirert av hans arbeid.

Flicka har en bredde på 30 cm og en høyde på 50 cm. Kabelen til staken er 180 cm og har strømbryter. Staken anvender 2 stk. E10 LED lamper.


726-20Belly Hjerte Batteridrevet LED Lysslynge 15 Lys

Smekkert hjerte til vinduet eller veggen!

Star Trading kommer også i år med dette herlige hjertet i rødt stål som er tvunnet med en lysslynge og dekorert med bjeller i rødt og sølv. Den henges opp ved hjelp av en sløyfe i rødt og hvitrutet stoff. Rød og hvitrutete bomullsstoffer er forøvrig i Europa og Amerika et tegn på gjestfrihet og benyttes gjerne som julegardiner.

Belly er batteridrevet og har timer som kan stilles inn med 6 timer på og 18 timer av. Slyngen har en lengde på 27,5 cm, en høyde på 25 cm og en dybde på 2 cm. Kabelen er 2 m lang med strømbryter og det er 25 cm mellom pærene. Anvender 3x AA batterier og 15 stk. integrerte LED pærer.

726-21

 

Bjeller Batteridrevet LED Lysslynge 15 Lys

Om du bare vil ha slyngen uten hjertet, finner du også den i vårt sortiment.

Denne slyngen er dekorert av de deilige små bjellene i rødt og sølv og har 15 LED lys. Den egner seg svært godt som borddekorasjon og til pynting av grankvister, kranser, vinduskarmer og lignende.

Lengden på slyngen er 120 cm og det er 8,5 cm avstand fra hver LED pære. Kabelen fra batteriboksen til første pære er ca. 50 cm. 3x AA batterier følger ikke med.


726-60Batteridrevet LED Lysslynge Rød/Hvit Strikk Timer 6 Lys

En av de aller fineste av årets nyheter er denne utrolig søte LED lysslyngen fra Star Trading.

Slyngen har 6 strikkede baller med motiv av grantrær i rødt og hvitt. Den går på batteri og har timer som kan stilles inn på 8 timer på og 16 timer av. Lengden på slyngen er 150 cm, høyden er 8 cm og dybden er 6 cm. Den har en kabel på 50 cm og det er 30 cm avstand mellom hvert LED pære.

Slyngen anvender 6 stk. ikke utskiftbare LED pærer på totalt 0,18W. 3x AA batterier følger ikke med.


Comments