Feirer du Halloween?

Er du forberedt på alle de ekle spøkelsene og utkledde barna som banker på din dør? Hva med å gjøre huset mer spennende med lysende gresskar og lykter som skaper en nifs stemning? Ikke glem å belyse inngangspartiet og buskene med skremmende lysslynger som setter prikken over i-en for en mørk og skummel høstkveld!

halloween

Allehelgensaften, på engelsk kalt Halloween, er en helligdag som opprinnelig kommer fra feiringen av allehelgensdag, en fest for alle de helgener og martyrer hvis navn ikke er kjent og som ikke har egen dag i kalenderen. Den feires i Den katolske kirke 1. november, og allehelgensaften (egentlig aftenen før allehelgensdag) feires derfor i katolske områder 31. oktober. I ortodoks tradisjon feires allehelgensdag første søndag etter pinse, og ifølge keltisk tradisjon på kvelden den 31. oktober.  Ordet halloween stammer fra det engelske (All) Hallows Eve eller All Saints Eve, «alle helliges kveld».

På halloween er ifølge tradisjonen skillet mellom den logiske, daglige verden og den spøkelsesaktige natt-verdenen nærmest usynlig. I feiringen er det derfor vanlig å pynte med gjenstander som symboliserer døden, de levende døde, svart magi og mytiske monstre. Vanlige halloween-figurer i moderne populærkultur er spøkelser, levende beinrangler, hekser, zombier, demoner, røde smådjevler, svarte katter, edderkopper og vampyrer, så vel som litterære figurer som Dracula og Frankensteins monster. Det er også vanlig å bruke enkelte symboler for høst og grøde i halloween-feiringen. Det gjelder særlig gresskar, helst med utskåret ansikt, og fugleskremsler, som representerer både jordbruk og det levende døde. Svart og oransje er blitt typiske halloween-farger og står for henholdsvis «natt og mørke makter» samt «gresskar og markens grøde».

Hos Design Belysning har vi valgt ut noen få produkter fra Star Trading å tilby våre kunder som vil hjelpe dere å gjøre huset skummelt, eller mystisk, alt etter hvilken stemning dere ønsker å fremkalle.

Halloween_66-52Vi har funnet to varianter av små LED-lys i form av gresskar til å bruke innendørs og tre ulike LED-lysslynger med populære motiver som kan brukes utendørs.

Gresskar LED Telys og Gresskar LED 6,5 cm er begge batteridrevne små lamper med integrerte LED-lys og medfølgende batterier. Lampene er ment til å brukes innendørs og har IP20. Passer perfekt som del av dekoren til årets halloween-fest!Halloween_476-12

Lysslyngene har alle IP44 og kan fint brukes utendørs. Du kan velge mellom Gresskar LED Lysslynge 8 Lys, Spøkelse LED Lysslynge 8 Lys eller Hummer LED Lysslynge 10 Lys. Det er ofte ikke mye som skal til for å gjøre hagen stemningsfull og innbydende for gjestene som kommer til fest, for barna som går knask eller knep eller bare for egen og naboers hygge. Har du ingen hage, pynt gjerne f.eks. på balkongen eller i vinduene.

HalloweenPumpkin

 

Vi ønsker alle en riktig god Allehelgensaften, en god innhøsting og et godt møte med natt-verdenen!

 

Kilde: Wikipedia

Comments