Grønne Kartell

Kartell, som den ledende industrielle produsent og distributør av aksessoarer og designprodukter av plast, har alltid fokusert på, og vært dedikert til forskning på avantgarde teknologier og produksjonsprosesser. Kvalitet, pålitelighet, sikkerhet og respekt for miljøet har alltid stått som firmaets viktigste verdier.

Siden oppstarten i 1949 og frem til i dag har Kartell designet en utrolig mengde produkter som både er resultatet av deres kreativitet og det gode samarbeidet med noen av verdens beste designere. Produktene er laget av toppkvalitets plast, hvorav de fleste er resirkulerbare og miljøvennlige. Deres produksjonsprosess er optimalisert for å unngå unødig ressursbruk og restavfall som er skadelig for miljøet.

I 1996 ble Kartell UNI EN ISO 9001 sertifisert for sitt kvalitetsstyringssystem. I 2012 ble de i tillegg UNI EN ISO 14001 sertifisert for sin effektive miljøstyringssystem.

Disse sertifikasjonene er bevis på at Kartell bruker et nøyaktig kontrollsystem som vurderer og verifiserer hensiktsmessigheten av deres teknologi, industrialisering, kvalitetskontroll og miljøhensyn for å samkjøre den industrielle prosessen mot sluttkonsumentens behov og forventninger.

GreenguardMed bakgrunn i Kartells fokus på å beskytte helsen til sin sluttkonsument ble deres kolleksjon sertifisert av Greenguard i 2014. Greenguard ble startet i USA i 2001 for å utvikle en serie av tekniske spesifikasjoner for å kunne sertifisere materialer for innendørs bruk. Denne sertifikasjonen sikrer kvaliteten på luften man puster inn i lukkede rom møblert med Kartells produkter.

Parameterne er veldig strikte og krever at møblene som er brukt og sertifisert ligger innenfor meget spesifikke grenser for utslipp for å beskytte helsen til konsumentene, da med spesifikt hensyn til barn. Ved å kjøpe et Greenguard sertifisert produkt kan konsumenten være sikker på at de kjøper et inspisert og trygt produkt som ikke forurenser. Mange sertifiseringsinstitusjoner verden over har Greenguard som et krav for grønne bygg (LEED; CHPS; ASHRAE; Green Globes, NAHB; IgCC, CONSIP).

Kartells fokus på miljø reflekteres i deres bruk av toppkvalitets plast som er ren og sertifisert, hvorav de fleste typer er fornybare, samt i deres emballasje som ikke skaper unødig avfall. De tar store hensyn for å garantere muligheten for resirkulering gjennom hele produksjonsprosessen helt fra de tidligste designfaser.

Mulighet for resirkulering er et av de sterkeste trekkene til Kartells produkter. Ved slutten av deres levetid vil produktene kunne resirkuleres om og om igjen. Men så er spørsmålet; finnes det egentlig en «slutten av levetiden» til Kartells produkter?

Akrylnitril-butadien-styren

Akrylnitril-butadien-styren (ABS) polymerer er en unik familie av produksjonsplast.

Navnet stammer fra de tre monomer det inneholder:
• Akrylnitril (A) gir termisk motstand mot aldring
• Butadien (B) bidrar til fasthet og motstandsdyktighet, og til å opprettholde sine egenskaper ved lave temperaturer
• Styren (S) gir glans, stivhet og enklere prosessering

Ved å variere mengden av innhold på disse tre komponentene kan det produseres en bred variasjon av typer ASB for en like bred variasjon av bruk til: bilsektoren, kontormaskiner, elektroniske produkter, hvitevarer og naturligvis: til interiørartikler.

• ABS er motstandsdyktig mot høye temperaturer, kjemikalier og aldring. Det er også sterkt og støtsikkert.
• ABS polymerer er lette å farge og høy, medium og lav (matt) glans kan bli tilført.
• Avhengig av hvilken type ABS varierer dens sensitivitet for noen kjemikalier og løsemidler. På grunn av dette må hvert enkelt produkt vurderes i forhold til hvor lett det kan sprekke under stress.
• ABS er i utgangspunktet ikke vannavstøtende.
• Hvis ikke riktige metoder blir brukt for å beskytte materialet, vil de være en risk for at det kan skje endringer i farge og sprøhet.

Polykarbonat

Begrepet polykarbonat (PC) refererer til en termoplastisk polymer. For å produsere et produkt i dette materialet, må polykarbonat smeltes og injiseres i en form under høyt trykk for å gi det den riktige fasongen.

Det er to prosesser som vanligvis blir brukt for å produsere produkter av PC:
• Ekstrudering: I denne prosessen blir polymer først varmebehandlet, så injisert under trykk inn i en støpeform for å gi produktet sin endelige fasong. Rør, plater og profiler er laget på denne måten.
• Sprøytestøping: i denne prosessen blir polymer i granulert tilstand først varmebehandlet, for så å bli injisert under trykk inn i en tilpasset og avkjølt form som både gir det den ønskede fasongen og størkner den. Dette er den prosessen som er mest brukt og svært mange produkter i ulike sektorer blir produsert slik.

Fordeler med PC
Polykarbonat er et materiale med utmerkede egenskaper:
– utmerkede mekaniske, termiske og elektriske egenskaper
– svært brann- og støtsikkert, og svært fleksibelt
– lett å resirkulere og lett å jobbe med

Disse egenskapene gjør dette materialet egnet for en rekke bruksområder: fra biler til emballasje, fra elektriske apparater til forbruksvarer. Kartell har klart å vise en utmerket allsidighet av polykarbonat i sine applikasjoner selv i møbelsektoren, og er i den forstand en pioner i bransjen.

KartellPlast

Mulighet for produktgjenvinning og gjenbruk.

Den høye kvaliteten på materialene brukt i Kartells produksjon gir deres produkter et svært langt liv. Men hva skjer på slutten av livssyklusen til et Kartell produkt?

Materialene som brukes til å produsere disse produktene er 100 % resirkulerbare, basert på de vanligste kriteriene på lokalt nivå (som avfallssortering og resirkuleringssentre). På denne måten kan Kartells produkter brukes på nytt for å fremstille andre gjenstander. Denne transformeringen kan potensielt bli gjentatt i det uendelige.

Pleie

For å ta vare på dine Kartell-produkter og beskytte deres opprinnelige egenskaper trenger du bare å tenke på et par enkle ting for hver enkelt type materiale.

Plast
Når du rengjør plastoverflater, bruk en fuktig, myk klut med nøytral flytende såpe eller rensemiddel, fortrinnsvis utvannet. Ikke bruk etylalkohol eller rensemidler som inneholder selv den minste mengde aceton, trikloretylen, ammoniakk eller løsemidler da disse stoffene vil permanent skade plasten. I tillegg til de etsende stoffer som er nevnt ovenfor, unngå slipemidler, inkludert pulveriserte rensemidler, skurekremer og renseverktøy med grove overflater, for eksempel stålull eller grove svamper.

Emballasje
Alt av Kartells produkt-emballasje — papp, plast og papir — er 100 % resirkulerbart, basert på de vanligste kriteriene på lokalt nivå (som avfallssortering og resirkuleringssentre). Resirkulering er en av de beste måtene du kan bidra til miljømessig bærekraft: unngå avfall og unngå forsøpling av miljø med overdrevent produksjon av avfall.

“Quality Control” -merket

Kartell bruker ulike kontrollsystemer i sin produksjon. Den røde ” Quality Control ” merket som du finner inne i hver boks er din garanti for at produktet ble sjekket av en «Quality Control inspektør» før de ble pakket. Kodene på kontrolletiketten brukes til å spore viktige data i tilfelle det er et problem med produktet.

QualityControl_Kartell

 


 

Comments