Historien om Herstal

– En reise med talent for lys, innovasjon og design

 

To gründere med et ønske om å fascinere folk i egne hjem

I 1987 flyttet Martin Herstal til Fyn i Danmark, der han sammen med sin fremtidige kone, Lotte, overtok en liten lampebutikk på Vesterbro i Odense. Martin og Lotte Herstal var begge i begynnelsen av tyveårene da de solgte lamper og gav belysningsråd til sine kunder i den lille butikken med en drøm om en dag å lage sin egen lampedesign. Drømmen gikk i oppfyllelse for det unge paret og de startet med å utvikle lamper med enkel design basert på halogenlyskilder. Disse ble mottatt med stor entusiasme på markedet på slutten av 80-tallet.

I tillegg til driften av den lille lampebutikken hadde de også prosjekter for private hjem, bedrifter og andre butikker som en del av hverdagen. Kundene ønsket lamper av høy kvalitet kombinert med profesjonell service og rådgivning. Basert på ideen om å bringe lyset i fokus, ble det spesielle og gjenkjennelige varemerket Herstal opprettet.

Herstal_historie

 

Designede lamper i god kvalitet med riktig lys

Herstal lampedesign ble en ettertraktet merkevare. På 90-tallet ble flere butikker interessert i å bli distributører og de mest utsøkte ble valgt. Samtidig ble varemerket markedsført i ulike interiørmagasiner. I 1996 og 1997 begynte lampene også å bli solgt i Norge, Sverige og Tyskland. 10 år hadde gått siden begynnelsen og Herstal hadde blitt et annerledes lampemerke, kjent for sin karakteristiske design og fokus på elegant og funksjonelt lys.

 

Lek med lys og design, evig lidenskap for belysning og utvikling

I løpet av 90-tallet var det wire-systemer, skinner med halogenspotter og farget glass som var definisjonen på Herstals lamper. Med samme filosofi, fokus og forståelse fortsatte Herstal inn i det nye århundret med mer teknologi og et uttrykk som passet i tiden. Opalt glass og stål i en minimalistisk og klassisk design førte Herstal til toppen. Touch-systemer, ny design og små detaljer som støttet opp om historien til Herstal ble tillagt.

I 2000 ble den nye basen til Herstal bygd i utkanten av Odense og den ble et midtpunkt for mer enn 100 ansatte. Selskapet var og er fortsatt drevet av Lotte og Martin, som etter en ung og ambisiøs start nå har blitt en stor belysningsvirksomhet med de samme verdier som de hadde da de startet.

Herstal_historie2

 

Kvalitet og designbelysning – familien Herstals verdier i tidens perspektiv

I 2008 presenterte Herstal en rekke nye, innovative lamper og LED-teknologi. Samtidig overtok de den svenske belysningsprodusenten Belid som har produsert lamper i høy kvalitet siden 1969. Herstal ønsket å styrke sin kompetanse innen belysning og utvikling av teknologi, samtidig som de ville la lyset være midtpunktet av designen.

Herstal har eksistert i mange år med de samme stolte familietradisjoner som gjør Herstal i stand til å skape trendsettende belysningsprodukter. Dette er et resultat av mange års erfaring innen belysning og design. En design som garanterer deg riktig lys og moderne teknologi kombinert med den karakteristiske og elegante Herstal design.

 

Kilde: herstal.dk

Comments