VITA Carmina Mini Misty Grey

Inspirasjon: Soverom

Tapper-Oscarian-6Husk at man alltid bør bruke to ulike lyssettinger i rom man oppholder seg: belysning for funksjon og belysning for dekorasjon. Begge deler er viktig for å gjøre rommet praktisk, samtidig som det er viktig å skape god stemning i et hjem. Dette gjelder også i soverommet, for det er jo ikke bare å sove vi gjør i dette rommet.

Riktignok har man øynene lukket mesteparten av tiden man er her, men man trenger likevel en god blanding av soveromslamper for alt man gjør mens man har øynene åpne. Generell belysning er viktig når man skal kle på seg, bytte sengklær, vaske og gjøre andre ting på soverommet som krever god grunnbelysning. Velg gjerne en god taklampe med godt lys, men med mulighet for dimming, da det ofte er fint å ha godt lys her inne, men ikke alltid like stemningsfullt når behovet krever litt mindre. Det kan være godt å ha et mer behagelig lys i de stille morgentimene, spesielt om du har en partner som ikke står opp samme tid som deg. Husk et du ikke nødvendigvis må gå for kjedelige plafonder, det er lov å bruke litt ekstravagante pendler, fjærlamper eller lysekroner.

Les også Vestrønningen: Soverom

De aller fleste norske soverom har som regel en taklampe. Det de fleste kanskje burde fokusere mer på er detaljlyset. Når det passer seg med en mykere belysning, kan indirekte lys og skjermede lamper med hell tas i bruk. Med lamper spredd rundt i soverommet får man en koselig stemning, og kontrastene mellom belyste og ikke-belyste områder dempes.

Eos MiniTenk også på at av og til vil man gjerne være litt romantisk på dette rommet, da er det fint at belysningen er med på å sette stemningen. Det er vel de færreste av oss som liker å ha flombelysning på når man skal kose seg. Har du et lite bord eller en kommode på soverommet, kjøp gjerne en romantisk bordlampe med dette i bakhodet. Vita Eos Fjærlamper i de mindre størrelsene er veldig søte som bordlamper og gir et dempet og rolig lys med riktig lyskilde. Om du har et lite soverom er det en god idé å gå for belysning du fester til veggen, slik at du sparer plass på nattbord, kommode og lignende flater.

Det kan være fint å lese på senga uten å forstyrre partneren. Et godt leselys er fleksibelt og belyser bare et begrenset område. Vi har et stort utvalg av ulike vegglamper til soverommet. Om man liker den populære hotellstilen har Astro en del vakre og praktiske lamper med ekstra justerbar arm med leselys, som for eksempel Azumi, Momo, Sala eller Park Lane.

Om retro lamper er din stil er Frandsen Ball Wall en av våre mest populære lamper som finnes i et rikt fargevalg. Nanna og Birdy er andre eksempler for de som har forkjærlighet for lamper som minner om lampene som lyste opp det man leste til da man var liten.

Mange velger også å bruke hengelamper eller stoffledninger med dekorative pærer på hver side av sengen, noe som ser veldig lekkert ut, men kanskje ikke er like praktisk med tanke på blending.

Ha det også i bakhodet at du velger en lampe som gjør det lett for deg å finne døren om natten, uten å vekke en eventuell partner. Med en sovende partner kan det kan være vanskelig å finne frem dagens antrekk i mørket. Vi kan tipse om vår LED garderobelampe med sensor som kan hjelpe og lyse opp i mørket ved hjelp av natt/dag sensor og bevegelsessensor når denne er aktivert. Lampen fungerer perfekt i garderober eller som en fin ledelampe i mørket.

Om du har speil på soverommet kan det være lurt å ha lamper på begge sider av speilet, slik at du får et jevnt lys uten skygger. Du kan også montere downlights i taket litt i forkant av speilet, slik at kjeglene kommer litt lengre ned og ikke blender når du ser deg selv i det, men da risikerer du å få skygger under hake, nese og øyne om du ikke har sideveis belysning for å veie opp for dette.

Til slutt så tenk litt på at fargene du velger til hjemmet påvirker energinivået ditt. Velg rolige, svale farger som får pulsen til å slå saktere på soverommet. Grønne nyanser er delikat og avslappende, og blått er svalt og beroligende. Beige, hvitt og grått hjelper også til å roe ned. Men for all del, om det er rosa som er yndlingsfargen din, så er soverommet ditt territorium og ditt til å dekorere akkurat som du vil! Vi ønsker dere alle rolige netter med god søvn, behagelige morgentimer og gjerne noen sprelske runder i senga.