Julefarge: hvit

Vi drømmer vel de fleste av oss om en hvit jul, med vakker nysnø fallende utenfor vinduet, lukten av julebakst i hus og gode venner og familie rundt oss. Fargen hvit er på lik linje med rød den mest julete av alle fargene og kan brukes av både de som liker det klassisk bonderomantiske og de som kjører en ren og minimalistisk stil på juledekorasjonen.

Hvit jul er stilrent, moderne og personlig. Man kan holde stilen helt hvit, eller hente inspirasjon fra naturen for å skape en enkel og nordisk følelse. Kombinasjonen av hvit og grønn er aldeles nydelig, ellers er hvit på lik linje med sort en farge som det går an å kombinere med alt, så dette er en enkel farge å bruke for de fleste. Fargen hvit symboliserer renhet og uskyld, ro, stillhet, fred, det gode og det som er opphøyd. I vår stressende hverdag med fokus på å være så effektiv og flink som mulig søker vi etter fred og ro når julen endelig kommer. Hva er vel da mer fredfullt enn en hvit jul?

Uansett hvilken stil du har hjemme håper vi at du finner noe du liker blant vårt utvalg av hvit julebelysning:


“Hvitt, betegner primært en bestemt fargefornemmelse som er umiddelbart gitt og som ikke kan defineres nærmere. Ordet har imidlertid også forskjellige sekundære, avledede betydninger. Det kan derfor lett oppstå usikkerhet om hva man egentlig mener med «hvitt». Et eksempel på dette er to utbredte talemåter som tilsynelatende motsier hverandre, nemlig «hvitt er ingen farge» og «hvitt er en blanding av alle farger». Den første henspiller på at hvitt som fargefornemmelse er akromatisk, dvs. uten kulør. Den andre henspiller på fysikkens erfaringer med lysets spektrum og med additiv fargeblanding.” / … Store norske leksikon


Comments