Krebs Stockholm

Krebs er en familiebedrift som produserer lysekroner. For Krebs er det svært viktig å levere håndlagde lysekroner med godt balanserte proporsjoner, laget med refleksjon. Krebs bruker messing i deres strukturer fordi det er et mykt og smidig materiale og prismene er laget av glasskunstnere som både former og sliper hver fasett for hånd. En lysekrone fra Krebs vil ikke bare lyse opp hjemmet, den vil pryde det.

Hans J. KrebsHistorien startet på midten av 50-tallet da firmaet Krebs ble grunnlagt av Hans J. Krebs (1923-2012). Hans var en ekte globetrotter og reiste verden rundt og lette etter spennende ting å ta med hjem for å selge i sitt firma. Noen av hans virkelig store kupp var rispapir-lampen og lava-lampen som han var den første til å ta inn til Sverige. I løpet av sitt yrkesaktive liv var han også med på å påvirke det store selskapet Swarovski, som på den tiden hovedsakelig lagde prismer og smykker til butikker og optikk. Hans var på jakt etter prismer til lysekroner og bad Swarovski om å produsere en prøve. Prøven resulterte i den 14mm store koppen, et lite prisme som senere ville spre seg som ild i tørt gress over hele verden.

Krebs kroner på Grands VerandaI 1988 tok selskapet en ny vending da hans sønn Tomas Krebs tok over rollen som administrerende direktør. Tomas som allerede hadde jobbet i selskapet i mange år med å utvikle produksjonen av rammeverk og prismer, bestemte seg for at de skulle vie seg helt til produksjonen av krystallkroner. Så kasteroller, håndklær og vaser ble fjernet fra sortimentet, og opp vokste et solid selskap med hundretalls av vakre modeller som Thomas selv har designet.

Siden selskapets begynnelse på 50-tallet har det gjennomgått mange endringer av både navn og produktlinje. Men det som fortsatt er det samme som for nesten 60 år siden, er ønsket om å skape det lille ekstra, å finne akkurat de tingene som gjør produktene spesielle. Og det syns vi de har lykkes bra med!

Comments