Design Belysning – lysende i Skippergata

Design Belysning i media ~ Kvadraturnytt – nr. 1, mars 2014, 20. årgang

 

KvadraturnyttSkippergata har lenge hatt et litt snuskete rykte, men kanskje mer enn den fortjener. Det siste tiåret har det blitt satt i gang flere oppussingsprosjekter med både nye boliger og næringslokaler. Midt opp i alle bygårdene i Skippergata finner vi også noe så uvanlig som en av Norges største leverandører av hjemmebelysning.

Nettbasert med stort utvalg

«Vi er ikke en vanlig butikk. Du finner oss og våre produkter i hovedsak på nett, men vi holder til her i Skippergata og det er mulig å besøke oss for å få hjelp eller se på noen av produktene våre på show-rommet vårt», forteller Øystein Seglen Owesen, daglig leder ved Design Belysning. Helt oppe i 5. etasje skjuler det seg en lysende skatt. Design Belysning har holdt til i samme området i over 10 år og har utviklet seg fra å være en leverandør til kun bedrifter, til å åpne for mannen i gata. Design Belysning er i hovedsak en nettbutikk med en web shop som inneholder over 6000 produkter, og er dermed Norges største. Nettbutikken har over 100 000 brukere i måneden, og selger til hele Norge, samt noe til utlandet.

Rådgivning i sentrum

Det er likevel ikke salg som står øverst når en kunde kommer innom. «Det er her vi skiller oss betraktelig ut fra en vanlig lampebutikk. Vi er ikke opptatt av å selge deg en lampe, vi er opptatt av å hjelpe kundene våre til å skaffe seg riktig belysning til det formålet de har. Hvilken lampe de så ender opp med å kjøpe, er opp til dem selv» forteller Owesen. Til Design Belysning kan du derfor komme dersom du leter etter en spesifikk lampe, men også dersom du trenger hjelp til å finne riktig belysning til akkurat det rommet eller området du ønsker å lyssette. Design Belysning jobber fremdeles opp mot bedrifter, og har blant annet lyssatt alle Dolly Dimples restaurantene og flere hoteller i Oslo og på Østlandet.

Design og trender

Lamper, som annet interiør, følger også trender. «I år er det mye kobber og gull som er inn. Men det kommer også en økende trend med pastellfarger som turkis, grønt og blått. I tillegg er naturprodukter også populært» forteller Owesen. Med et enormt utvalg fra mer enn 30 forskjellige leverandører fra bl.a. Danmark, Sverige, Tyskland, Italia og Belgia, er det noe for alle i alle prisklasser. Kundene er også fornøyd, i følge Owesen er det 30-40% av kundene som handler igjen hos Design Belysning.

Skippergata og fremtiden

Hvordan er det så å drive en butikk midt oppe i et beryktet område? «Skippergata har et dårligere rykte enn det fortjener. Ja, det finnes ting i området som ikke er stuerent, men jeg har ikke opplevd noe vold eller slikt. Dessuten har det blitt bedre med årene. Det er fint at fler bygårder pusses opp og nye butikker og leiligheter kommer i området. Vi ønsker oss bare litt bedre gatebelysning» forteller Owesen. Design Belysning vil bli værende i lokalene så lenge de har plass, «det er flott å være så sentrumsnært, men vi har en utfordring med lagerplass og logistikk. Derfor må vi etter hvert kanskje ut av byen. Men vi trives her enn så lenge» forteller Owesen. Det er uansett ikke til å se bort ifra at Design Belysning går mot en lysende fremtid.

Design Belysning kan du besøke i Skippergata 23.
Eller gå inn på deres nettsider og nettbutikk www.designbelysning.no.

 

Comments