Lysslynger – Lys opp sommerhagen!

Er du på jakt etter en stilig lysslynge er du kommet riktig.
Design Belysning har ett stort utvalg av stilige lysslynger til hagen!


LED Party Light, 491-51

LED Party Light

Nå har endelig vår- og sommersesongen kommet frem fra vinterdvalen. Kalde nordmenn og -kvinner begynner å trekke utendørs for å få nyte mest mulig av årstidens sol og varme, og det er mange ting å glede seg over fremover. Festdager som 17. mai, konfirmasjoner og brylluper kommer på løpende bånd, og ikke minst grillfester med familie og venner vil være populært i de kommende månedene.

LED Party Balls, 476-22

LED Party Balls

Sommer og hageselskap hører sammen. Hagen blir denne sesongen til en arena for deilige sommerkvelder og sosiale stunder med familie og venner. Hagemøblene blir flyttet ut. Lysstolpene får en liten vask og kanskje nye LED-pærerTerrassen og hagen har dere kanskje allerede begynt å innrede. Eller kanskje har du leid et partytelt for en stor fest?

Prikken over i-en vil da være en lysslynge som lyser opp i svale sommerkvelder. Skal du ha hagefest eller bare pynte opp terrassen, vil lysslynger og lanterner garantert være et blikkfang. De har en rekke ulike bruksområder og kan brukes til å dekorere balkongen eller paviljongen, ramme inn terrassen, lyse opp over inngangspartiet, belyse trær og busker eller plasseres i store krukker med ulike typer planter. Eller hvor som helst av andre steder i uterommet du måtte ønske å lyssette. Lysslynger passer også veldig bra langs gjerder og under rekkverk, da får man lys som er indirekte og som skaper stemning, samtidig som det leder blikket. Når man arbeider med belysning, er det alltid fint å integrere belysningen i konstruksjoner der dette lar seg gjøre. Det skaper mer rom og stemning om man gjemmer lysslyngen så den ikke syns.

 

Star Trading Ropelight

Star Trading Ropelight

Det finnes noe for en hver smak.

Lysslynger fås i mange ulike lengder og typer design, og kan være utstyrt med alt fra store til små lamper. De kommer i mange ulike farger og i mer nøytrale varianter, så her er det bare å velge ut ifra om du vil ha en rolig harmonisk farge på lyset, eller skikkelig partystemning med fargede pærer. Kanskje er du på jakt etter en lekker lyslenke i rispapir?
Lysslyngene leveres oftest med vanlig ledning som går på strøm, eventuelt så kan du velge lysslynger som går på solceller. Alle er selvfølgelig godkjent for utendørsbruk. Noen av lysslyngene som går på strøm kan skjøtes og kobles sammen, så dersom du trenger en slynge som strekker seg over et lengre område, for eksempel alle grenene på et tre eller hele taket i paviljongen, kan dette være løsningen.

 

Tenk miljø!

LED Solar Energy Balls

LED Solar Energy Balls

Det som er flott er at nå trekker lysslyngene fra lite til nesten ikke noe energi, så nå kan vi også ta hensyn til miljøet. Alle lysslynger med LED-pærer har lang levetid og trekker minimalt med strøm. LED-lamper fungerer bra når man vil fremheve fargene på planter i hagen da de fås i mange forskjellige fargetemperaturer. Lysere vekster som bjørk, hvite roser osv. kommer best frem i et kaldere lys, mens planter med varme farger som røde roser, villvin osv. fremheves bedre med et varmt lys. Dersom du velger solcelle, så lader solcellepanelet opp batteriet ved hjelp av solenergi, og når batteriet er fulladet lyser slyngene og lanternene i opp til åtte timer. Disse slyngene leveres med batteri og er veldig kjekke da man ikke trenger å ha tilgang til strøm og stikkontakt, og derfor kan pynte rundt i hagen som en selv ønsker. Tenk også på hvordan du vil at belysningen skal fungere, altså hvordan den skal tennes og slukkes. Manuelt, med tidsbryter, automatisk eller kanskje med skumringsrelé. Her finnes det mange løsninger, velg den du tror vil passe best for deg.

 

LED Rice Ball Multi, 476-08

LED Rice Ball Multi

Tenk sikkerhet!

Det er også et par ting du bør tenke på når det gjelder sikkerhet. Det handler i hovedsak om å lede vannet vekk fra strømmen. Om du bruker skjøtebokser så heng de opp, ikke la de ligge i det våte gresset. Hvis skjøteboksen må ligge på bakken, kan du legge den i en liten plastpose.
Når du skjøter to ledninger, skal du henge dem opp med hunnen øverst og hannen underst. Da renner ikke regnvannet inn i koppen. Kontroller også om det finnes en jordfeilbryter. Hvis ikke, kan den kjøpes separat – det gir ekstra trygghet.

Det er mye å velge i, i årets sommersortiment har vi bl.a. lyslykter, lanterner og lysslynger, eller hva med en spesialtilpasset slynge som passer til parasollen din? Ta gjerne turen innom nettbutikken vår og finn dine favoritter.

Vi ønsker dere en flott, lys og varm tid fremover!

Comments