Molecular 7 Pendel

På Vestrønningen småbruk i Åsvang i Stange kommune finner du meg, June, og Alan fra @bygdekos. Vi fulgte drømmen om et landlig liv og forflytta oss fra Oslo og inn på småbruket i juni i år. Nå har vi kommet til september og det er ennå noen rom som lider av dårlig belysning eller kjipe lamper.

Men ikke spisestua! 

Les Vestrønningen: Valg av lampe til spisestua 

Valget falt på den veldig populære Molecular 7 Pendel fra danske House Doctor. Nå har taklampen blitt montert med dimmebryter fra Belid og har fått 7 dekorative LED pærer som lyser opp rommet akkurat slik jeg hadde håpet den skulle. Profilen til lampen tar ikke for stor plass, høyden fungerte veldig fint etter hvordan jeg hadde tenkt og den kler rommet veldig godt uten å hindre sikten eller endre noe særlig på romfølelsen. Og Bodil, den ene sjefen min, hadde helt rett—den matcher veldig godt de grønne plantene mine!

Molecular var forholdsvis enkel å montere. Den har en lang sort kabel og en vaier med stopper som gjør at man enkelt kan stille høyden på pendelen ved å dra den opp og ned. Jeg måtte ta av over en meter av kabelen, men resten fikk jeg plass til inni takkoppen i tilfelle jeg en gang i fremtiden vil flytte den til et annet sted hvor jeg har behov for lengre ledning. Lampen var tanken skakk, men det er ikke helt ukjent for denne leverandøren og det hører litt med til stilen. Det er uansett ikke så mye at det gjør noe, det er heller litt sjarmerende. 

Valget av pærer var ikke det enkleste siden vi nå har så mange kule dekorative pærer på designbelysning.no, men jeg gikk til slutt for de enkle Soft Glow LED Filament-pærene over de enda mer dekorative Spiral Filament-pærene eller for eksempel Edison-pærene. Det er så mye annet som skjer i dette rommet, så jeg valgte enkle, rene pærer for at det ikke skal bli for voldsomt. Jeg har enda mer som er planlagt å henges opp på veggene, og jeg har ennå ikke fått på plass plantebelysningen som jeg ønsker meg, så jeg tror det var et smart valg.

Det som derimot har fått plass er litt barnslig stemningslys. Jeg liker godt det barnslige og hadde fra før en lampe fra vår tidligere leverandør Heico. De har utrolig søte barnelamper som er av god kvalitet og som ikke koster så veldig mye. Vi har sluttet å ta inn lamper derfra, så det som er på lager er det siste vi kan levere. Min fine røde kattelampe i det ene plantehjørnet har nå fått en venn i Hengende And som passer veldig godt der borte på sin blå hylle på den andre siden av rommet. 

Både jeg og Alan er veldig fornøyd med å ikke spise i mørket lenger og jeg syns at dette absolutt er lamper jeg kan glede meg over og stolt kan vise frem. Så får vi se om det blir noen spotter fra SLV i bakkant av de største plantene og en eller flere hengelamper med lys og blomsterpotte fra Globen eller Ea belysning.

Det får lommeboka vise 😉

© Alle bildene fra Vestrønningen er tatt av June, @bygdekos.

Comments