Northern Lighting 10 år!

Det har allerede blitt 10 år siden Northern Lighting startet sin suksessfulle bedrift i 2005. De har siden etablert seg som et dynamisk nordisk selskap som spesialiserer seg på design og produksjon av belysning. Northern Lighting skaper designlamper for ulike stemninger inspirert av den unike nordiske natur, kultur, samfunn, og det svært spesielle naturlige lyset. De er et morsomt, lekent og humør-orientert selskap, og de bruker sin portefølje til å representere og fremme både gleden av kreativ design og den geografiske og kulturelle nordiske arv i det internasjonale designmiljøet.

Northern Lighting har blitt en kommersiell hub for designere og et brusende hotspot av kreativitet. De som er ansvarlige for produksjonen av deres designlamper inkluderer både unge “up-and-coming” talenter og anerkjente designere. Til tross for sine ulike nivåer av erfaring, har Northern Lightings designere én ting til felles; de er ildsjeler som er fascinert av stemningsskapende muligheter for lys. Deres engasjement for kvalitet, bærekraft og utsøkt design følger lampene til Northern Lighting rundt til hele verden.

 

I anledning sitt 10-års jubileum kommer det et par godbiter fra våre venner.

Northern Lighting Oslo Wood Jubileum

Oslo Wood er en av deres mest populære lamper og er nå lansert i en jubileumsutgave. Northern Lighting har sammen med designer Ove Rogne tatt frem en helt ny farge på både base og skjerm, skjermen har fått en dyp grønnfarge og basen en glossy svartfarge. Lampen er egentlig leveringsklar i oktober, men vi har noen lamper på lager til de som er raskt ute! Og ikke nok med det, mot slutten av måneden vil samme lampe også komme med en fot i gull.


Northern Lighting Birdy Grå

Birdy er en serie med bord-, gulv- og vegglamper designet av Birger Dahl i 1952 i en da modernistisk stil. Lampeserien ble opprinnelig produsert og solgt av elektrofirmaet Sønnico (Oslo) i mange år og i 1954 ble bordlampen i Birdy-serien, da kjent som «s-30016», tildelt den gjeveste prisen i Milan Triennale.

I 2013 besluttet Northern Lighting å re-lansere denne designklassikeren og passet på å bevare den opprinnelige formen og de svært funksjonelle egenskapene som gjorde lampene så populære. Lampeserien var fra før tilgjengelig i off-white med satinert nikkel finish og matt sort med messing finish. Nytt for året er en delikat gråfarge kombinert med satinert nikkel. Den nye fargen har høstet mye skryt på messer rundt om vi verden, så det er bare å glede seg!


Northern Lighting Say My NameDen siste nyheten er den flotte Say My Name som vil komme utover høsten.

Den uttrykksfulle formen til Say My Name viser en livlig dialog mellom bruken av materiale og kunsten av å skape. Begge kommer sammen i en mulitfunksjonell design som enten kan bli heng fra taket som en pendel eller plassert i oppreist posisjon som en bordlampe. Lampene er laget av munnblåst glass i Italia av høykvalitets glass fra Venezia.

Selv om ferdighetene til å omforme slikt et svært stykke smeltet glass til en hul sfære bare kunne bli funnet blant mesterne i Venezia, er designet utpreget nordisk. Say My Names strømlinjeformede form og upretensiøse overflate er kjennetegn på kontemporært skandinavisk stil. De subtile fargene i glasset reflekterer nyansene av en nordisk nattehimmel, lyset i fjordene og den blanke overflaten til vindstille vann.


Comments