Trender for 2014

Nå når vi har kommet et stykke inn i det nye året vil vi gjerne vise litt hvilke trender som kommer til å være dominerende fremover. Vi kan se at det er en del av det vi har sett tidligere, markedet har ikke endret seg stort, men vi vil få et mye bredere utvalg og mer av alt! Matt metall, kobber, marmor, keramikk og treverk er materialer som vil prege belysningsbildet i 2014.

Northern Forest

Design Belysning har tatt en nærmere titt på hva de ulike lampeprodusentene har å tilby i dette nye året. Vi kan fastslå at det er mye av det samme vi har sett før, det har ikke skjedd så veldig store forandringer. Markedet byr på mye av det samme som vi så i fjor, med unntak om at vi får mer! Vi får mer av farger, mer volum og et sterkere uttrykk på lampene.

Miljø i fokus!

Unika Grå
Miljøbevissthet er i tiden og dette setter også sitt preg på de nye lampene vi har å velge mellom i år. Kundene vil ha ekte materialer i god kvalitet, de vil vite at produktene de kjøper har en minimal belastning på miljøet. Det er viktig at lampene har høy kvalitet og vil vare lenge, godt håndverk skårer høyt på listene. Det begynner nå å fokuseres mer på at man kjøper produkter som tåler tidens tann, heller enn at de er rimelige og kan byttes ut ofte. Vi vil gjerne skaffe oss varige ting som kan brukes i lang tid.

Årets materialtrender.


Vita-Conia-Copper
Trender vi har sett en stund vedvarer, men kommer nå i forsterket forstand. Materialer som matt metall, kobber, marmor, keramikk og treverk er materialer i tiden. Mange av disse har vi sett en del av tidligere, mellom annet kobber har vært en stund, men slår nå til i full blomst i år.

Kobber er et gammelt metall som kan spores 10 000 år tilbake i tid og har vært brukt av de eldste kjente sivilisasjoner. Det er det eneste fargede metallet ved siden av gull og grunnet den karakteristiske fargen som reflekterer rødt og oransje lys, men også absorberer andre frekvenser i det synlige spekteret, har dette blitt et populært materiale til bruk i lamper. Bruk av kobber i lamper gir liv til interiøret og skaper en lun atmosfære i rommet.

SpiffVi vil også komme til å se mer av lamper i farget glass utover året. Med et materiale som glass har man uendelig mange muligheter for å skape lekre lamper som vil gi deg godt lys samtidig som det er svært stemningsskapende. Ved å velge glasslamper i ulike farger kan man endre belysningen mot varmere eller kaldere toner og gi liv til rom med enkle interiøruttrykk.

Den siste trenden for året som vi vil nevne er bruken av treverk i sin naturlige farge. Treverk er et materiale som vanligvis skaper et varmt og koselig interiør, men satt sammen mot glass, betong, metall og grafiske mønstre ser det utrolig lekkert ut og vil gi et røffere uttrykk. En av fordelene med treverk er at det er et ren og tøft materiale som kan gli inn i hvilken som helst stil.

Om du føler med på nettsiden vår vil vi komme til å legge ut flere spennende nyheter fra 2014 fra mellom annet Northern Lighting og Vita.