Trender for 2015

Det er mange spennende trender som vises ute i markedet for tiden og vi har tatt en titt på noen av de mest sentrale.

Skulpturelle former

Det er ikke bare funksjonaliteten til en lampe som er viktig, design blir mer og mer fremtredende. Lampene er ikke lengre bare en del av møblementet som har som oppgave å gi deg lys, nå finner vi lamper som er rene kunstverk i seg selv! Interiørverden preges av bemerkelsesverdige former og elegante skulpturer. Det skal være estetisk med møbler og nips som ligner små kunstverk. Det er så klart ennå viktig at tingene fungerer i en travel hverdag, men de skal også forskjønne hjemmet.

MSAliceKobber   BelidEllipse

Dekorpærene

Har du først kjøpt deg et lite kunstverk av en lampe, er det minst like viktig å tenke på hvilken pære du skal bruke for å smykke den. Her kommer da en av de trendene som har vært mest synlig på samtlige messer rundt om i det siste; nemlig de dekorative pærene. Gjerne de med glødetråd. Globepærene har jo vært populære en stund allerede, men nå kommer dekorative pærer for fullt på markedet, i alle typer og fasonger, og du finner de også i LED.

KrebsLux   HerstalManola

Gylne tider

Vi kan ikke komme utenom de gylne metallene, hvor særlig messing nå kommer for fullt. Fjorårets vinner, kobber, henger fortsatt med i stor grad og kommer ikke til å forsvinne med det første. Det gylne tilfører litt luksus til innredningen, sammen med de eksklusive materialene krystall og marmor som også er i vinden nå. Bruk gjerne metallene for å få varme detaljer inn i hjemmet ditt og om du ikke klarer å velge; hvorfor ikke blande både kobber og messing?

BelidValencia   BelidJupiter

Glass

Glass er også en stor trend innen interiøret, og du får lamper i både klart og farget glass. Med et materiale som glass har man uendelig mange muligheter til å skape lekre lamper som vil gi deg godt lys samtidig som det er svært stemningsskapende. Ved å velge glasslamper i ulike farger kan man endre belysningen mot varmere eller kaldere toner og gi liv til rom med enkle interiøruttrykk. Bare pass på at om du velger en lampe med klart glass, vil du bruke klare pærer, siden dette hever designet på lampen. Lamper med opalt glass passer best med opale pærer – disse vil ikke gi skygger i glasset slik som klare pærer vil.

BelidGloria   BelidDolores

Etnisk light

Den lyse nordiske stilen møter spraglete etniske mønstre som skaper en avslappet stemning. Fargene er dempet, gjerne med innslag av fletting og brunt lær. Dette ser vi godt også på årets trender innen klesbransjen hvor den største stilinspirasjonen for 2015 er 70-tallet, som viser både slengbukser, frynser, ruter, semsket skinn og blonder.

KartellFlyFargen Marsala

Kåret til årets farge av Pantone Inc., et firma basert i New Jersey i USA som er særlig kjent for sitt fargereferansesystem Pantone Matching System som brukes i mye av trykkerier og grafiske designere. Marsala, 18-1438, er en varm, vinrød farge som du gjerne må kombinere med sort, blått, grått og en liten dose tre.

Oransje

Oransje er livsgledens farge og fremmer følelser, humor og praktisk kreativitet. De fargeløse interiørene skal nå få en skikkelig vitamindose. Vi snakker her om hele skalaen fra lys pudder til knall oransje – alle variantene mellom rosa og rødt. Kulørsterke eller dempet er like aktuelle. Oransje er frisk og djerv, samtidig som den er både sofistikert og kul. Den utstråler positivitet, vitalitet og glede og passer godt med andre farger og i ulike interiører.

BelidHamptonMosegrønn

Det er ikke bare de grønne plantene som har inntatt hjemmene våre. Mosegrønn og kittfarger danner en nøytral farge som er fin og flott å kombinere med for eksempel sort og gylne metaller. Grønt er en rolig farge som står for balanse og omsorg. Bruk gjerne nyanser av lilla med grønn som kontrastfarge, det ser skikkelig flott ut!

Blå

Blåtonene er på full fart inn i hjemmene våre igjen, om den nå noen gang egentlig var borte. Blått er på lik linje med grønn også en avslappende farge. Den står for klokskap, verdighet og ro. Fra fjorårets blågrønne, kjølige toner, kommer den nå varmere, dypere nyanser fra jeansblå til sarte pastellvarianter.

HerstalTacLED

Vi kan ikke glemme å nevne LED sånn helt på slutten. De store leverandørene satser nå for fullt på LED og det er vært høy kvalitet på det de leverer i forhold til når LED var helt nytt. Integrert LED, mulighet for dimming og varmhvitt lys er viktige stikkord. De små diodene gir designerne og teknikerne store kreative muligheter og vi spår at det kommer til å komme mye spennende fremover.

Ellers ser vi også mye av små, fleksible lamper som kan flyttes rundt i alle kroker og kriker og vi spås å bli stadig mer opptatt av håndverkstradisjoner, heltre og kvalitet. Altså mye spennende å gripe fatt i: – finn din stil og lykke til med innredingen!


Comments