Utelamper til høsthagen

Modena Triangulær Vegglampe Up/Down

Da var sommeren over og høsten begynner å gjøre sitt inntog. Dagene virker kortere, det blir mindre dagslys, luften blir klarere og friskere, de vakre høstfargene begynner å skimtes blant det grønne og behovet for å bruke mer tid innendørs melder seg. Men det er ikke tiden for å krype helt under pleddet ennå, vi har en stund igjen å bruke hagen før kulda setter inn.

Om du ikke har ordnet med utelamper ennå har vi akkurat lagt ut masse nyheter på vår nettside fra Konstsmide. Nyhetene består av mye lekre vegglamper, utespotter, lykter og flere typer stolper.

Konstsmide er en av våre høykvalitets leverandører, basert i Gnosjö i Sverige. De startet sin produksjon allerede i 1942 da bussjåføren Gunnar Johansson begynte å produsere blomster-bord og hagedekorasjoner i smijern. Med kvalitet og design i fokus har de vokst seg til en stabil og stor leverandør innen utebelysning og jule- og dekorasjonsbelysning.

Noen av de lekre nyhetene kan være verdt å ta en nærmere titt på:

Monza LED Veggspot Spiral

Monza LED Veggspott og Monza LED Veggspott Spiral gjør svært mye ut av seg og vil garantert pynte opp ytterveggen din. Legg spesielt merke til hvor vakkert lyset spres i lampen med spiral designet. Spottene kommer i enten aluminium, kobberbelagt eller messingbelagt utførelse. De gir et varmt lys og har en 3W integrert High Power LED pære. IP-graden er på hele 54 som vil si at de er beskyttet mot gjennomtrengning av støv, og vannsprut fra alle retninger.

Vega LED VegglyktEt nytt tillegg til den kule Vega-serien er Vega LED Vegglykt, en krysning mellom moderne design og en spin-off på de tradisjonelle fjøslyktene. Kobber er populært i år og også her er det et av fargevalgene i tillegg til galvanisert utførelse. Lampen har en enkel, men dekorativ skjerm i glass og har integrert og dimbar 1,5W LED pære.

Om du liker de mer tradisjonelle utelampene, ta gjerne en titt på for eksempel Pallas-serien, men om du har lyst å oppgradere stilen kan kanskje Arezzo– eller Mode-serien være verdt å ta en titt på. Arezzo er utført i rustfritt stål og klart akryl glass, mens Mode er utført i galvanisert stål og klart polykarbonat glass. Om du ikke behøver en hel serie, men bare er på jakt etter en vegglampe, sjekk ut Sorrento Vegglykt Ned i rustfritt stål som er en nydelig utført lampe med mange detaljer.

Konstsmide har også en hel rekke flotte og kule elementer du kan bruke i uterommet. De fleste av disse kommer i serien Effect hvor du kan skape en fascinerende og stemningsfull hage av markspottere, små lykter og vakre belysningsdekorasjoner. Med Effect kan hele hagen eller området forvandles og få et nytt og spennende utseende.

Assisi LED BlomsterkrukkeEt av disse produktene er Assisi LED Blomsterkrukke som kommer i to ulike størrelser med en høyde på 28 eller 40 cm. Krukken er gjort i plast og har 15 integrerte varmhvite LED pærer som gir et behagelig lys og retter en ekstra oppmerksomhet mot plantene dine. Plant gjerne noen grønne busker med litt høyde i dem og plasser flere krukker i ulik størrelse ved inngangspartiet eller rundt i hagen. Krukkene kan fint stå ute da de har IP44 som betyr at de er beskyttet mot faste gjenstander ned til 1 mm i diameter, og vannsprut fra alle retninger.

Assisi Mr X LED Solcelle JordspydI samme serien finner du også noen stødige jordspyd. Assisi Mr X LED Solcelle Jordspyd har en smart design som sitter godt i jorden og er bra til å lyse opp både stier og planter rundt i hagen. Spydene går på solceller som lades opp i løpet av dagen og gir et kaldt hvitt lys på 6000K fra sine 4 High Power LED pærer. De leveres i sortlakkert eller galvanisert stål og har en høyde på 67 cm.

Når du har bestemt deg for hvilken utendørsbelysning du vil gå for, ikke glem at det også er viktig hvilken lyspære du velger for å komplementere lampen. Et tips til valg av pærer er å bruke klare pærer til lamper med klart glass, da dette vil heve designet på lampen. Det ser betraktelig bedre ut bak en klar skjerm enn en opal pære. Derimot bør du bruke opalhvite pærer i lamper med opalhvitt eller melkehvitt glass for å unngå å skape skygger i glasset. Kjøp også gjerne LED-pærer i opal eller klar variant. Disse nå er svært gode i kvalitet og har lang levetid. Dette er en fordel når du skal skifte pærer på utelampene da det ikke alltid er like enkelt å komme til både grunnet designet på lampene og på plasseringen i hagen eller på ytterveggen.

ExteriørpæreOm du savner det gode gammeldagse varme lyset som glødepærene gav finnes det et unntak for det nye EU-direktivet for spesial pærer. Vi har et lite utvalg av flotte exteriørpærer som tar seg svært godt ut i en utelampe. De er vakkert utført og har flere karbontråder i dekorativt mønster som gir et stearinlys-lignende lys fullt av stemning!

Vurder gjerne sparepærer med sensor som automatisk skrues på ved mørkets frembrudd så du slipper å huske å skru lyset på eller av. Alternativt kan du montere en dag og natt-sensor som kan kobles til alle lampene hvor du kan stille inn hvor mørkt det skal være når de skal skrus på og hvor lyst det skal være når de skrus av, eventuelt en tidsramme på hvor lenge de skal lyse.

Det er også greit å ha i bakhodet at om du bor nærme saltvann, er det ikke alle lamper som tåler dette like bra. Om du har hus eller andre bygg som skal lyssettes som er utsatt for mye vær og vind nærme saltvann kan vi anbefale utelampene fra Belid.

Høsten er en vakker tid hvor en ny syklus starter etter sommerens lek og frihet. Klar luft fører med seg klare tanker og kanskje ny inspirasjon fra sommerens varme dager. Opplevelser fra sommerens energi og utfoldelse skal nå integreres før vinteren kommer med sin ro og hvile. Vi anbefaler dere å nyte tiden fremover enten dere bruker den utendørs i høsthagen eller om dere nyter synet av den innenfra. Husk at hagelys ikke bare er til for å lyse opp når du er ute, eller gi et godt overblikk, det er også fint å kunne sitte inne og se på fremhevede detaljer av de flotte høstfargene og flotte skyggespill der ute.

Og husk; finner du ikke det du leter etter i nettbutikken vår, betyr ikke det at vi ikke kan skaffe det! God høst!

Comments