Vestrønningen: Plantebelysning

Jeg vet ikke om jeg har fortalt det til dere, men jeg elsker planter! Jeg har klart å fylle bittesmå rom på mine leiligheter i Oslo med mange planter. Nå har jeg et helt hus!

Fra før så har vi tittet litt på hvordan prosessen med belysingen av spisestua gikk. Jeg er svært fornøyd med valget av Molecular 7 Pendel og har siden sist supplert rommet med et par lamper til. Det var lenge klart for meg at jeg måtte kjøpe noen av de funksjonelle lampene fra Globen Lighting. De treffer meg på mange plan, ikke bare er de veldig vakre og i bra kvalitet, mange av de er også flerfunksjonelle: de fyller mer enn bare en funksjon. I sitt sortiment har de mellom annet kombinasjoner av lamper og knaggerekker, hyller, hyller med ladestasjon, åpne glassglober og ampler. Med min kjærlighet for planter var det tidlig klart at jeg måtte ha minst en av dem!

Les også: Molecular 7 Pendel

Vestrønningen Plantebelysning Globen Hole Mini

Jeg landet på to. Det siste hjørnet på stua fikk æren av å få to Globen Mini Hole pendel med klart glass og messing hengende over en blomsterkasse. Den matte messingen og den blanke globen i glass matcher veldig bra med Molecular som har detaljer i messing og store runde globepærer. Jeg liker fleksibiliteten i å kunne vise frem ulike ting jeg liker, det kan være fine steiner, sesongens blomster, julekuler, små potteplanter, Tillandsia (luftplanter) eller bestemors gamle smykker. Bare pass på å ikke velg noe som veier for mye og om du pynter den med levende blomster, ta de ut når du skal vanne dem. Velg en pære som ikke syns, jeg gikk for 1,8W 150lm E14 R50 LED Reflektor/Parabol Pære som fungerer fint, den gir litt gjenskinn i glasset, men det syns jeg egentlig bare er fint.

Det ble ikke bare Hole Mini Pendel fra Globen Lighting, Vestrønningen har nå også smykket seg med en Astoria Gulvlampe i hvit. Faktisk så har jeg to siden gjengene på den første jeg fikk ble ødelagt siden jeg nok ikke passet godt nok på å holde den rett da jeg skulle skru den sammen. Den er litt skakk og skeiv, men den fungerer jo fortsatt, og siden huset er litt skakt og skeivt det også, så passer de godt sammen. Tusen takk til Globen Lighting for meget bra kundeservice på den saken. <3

Vestrønningen Plantebelysning Globen Astoria

Vestrønningen Plantebelysning Globen Astoria

Astoria kan brukes til så mangt, den ene brukte jeg lenge som en håndarbeidlampe oppe på loftet, men da vi fikk oss gratis ribbevegg via finn.no som havnet på samme sted, flyttet den ned på spisestua og viser nå frem planter, lysestaker og mine kjære nips-gjenstander. Den andre står på stua ikke langt unna og er pryda med grønne planter. Jeg er veldig fornøyd med disse lampene og kan virkelig anbefale dem! Kombinasjonen av den rene hvite fargen mot de grønne plantene er særdeles heldig og lampen gir godt med allmennbelysning sammen med Molecular 7 på spisestua og en retro Frandsen Ball Double på stua. Plantene ser også ut til å trives med litt ekstra lys. Om du ikke har plass på gulv kommer de i en versjon til vegg, hvor du i tillegg til fargevalgene sort og hvit også får børstet messing og krom.

Vestrønningen Plantebelysning Globen Astoria

Vestrønningen Plantebelysning retro Frandsen Ball Double

Visste du at designbelysning.no også selger vekstlys?

I fjor var vi alt for overveldet til å kunne gjøre så mye med hagen eller drivhuset. Vi flytta inn i juni og brukte mesteparten av sesongen på å få ting på plass inne. I år derimot har vi bretta opp ermene og gått løs på et greit stykke kjøkkenhage som har stått brakk i noen år. Vi har planta en del frø og har i skrivende stund fått alt i jorda eller i egenlagde plantebøtter i drivhuset. Mens frøene spirte fikk vi satt opp et lite provisorisk planterom i den ene vinduskarmen.

Jeg kjøpte med meg en stiklingsboks, en enkel stoffledning og en LED vekstlyspære fra jobben, og syns resultatet ble langt bedre enn tidligere forsøk uten drahjelp. Pæren jeg kjøpte har mest av det røde lyset som er bra ved blomstring, men den hadde også noen dioder med blått lys som er det du vil ha til vekstfasen, og den fungerte fint til dette prosjektet. Vi hadde vel og merke en rosa spisestue i noen uker.. Jeg passet på å plassere noen av de små plantene mine som hadde blitt litt triste i vinter under lyset mens jeg hadde det fremme og de tok seg utrolig fort. Dersom du også er en hobbygartner, eller en profesjonell, så ta en liten prat med Øystein på kontoret som har mye kunnskap innenfor temaet og har hjulpet både private og offentlige instanser. Du finner mellom annet vekstbelysning fra oss i palmehuset i Botanisk Hage i Oslo.

Vestrønningen LED Vekstbelysning


© Alle bildene fra Vestrønningen er tatt av June, @bygdekos.

Comments